Till toppen

Övervåning - original vs. vår version

God afton mitt herrskap! Här kommer nu fortsättningen på hur vi har förändrat vårt Trivselhus C:024. Övervåningen var nog det som tog längst tid. Att möblera utefter vart trappan och röret till braskaminen är placerat var inte lätt. Här fick vi testa, vrida, sudda och vända på flera olika varianter. Trivselhus arkitekter fick hjälpa oss att klura på hur vi skulle kunna lösa det bäst utefter våra önskemål. Det tog som sagt lång tid men vi hittade tillslut fram till bästa alternativet. 
♥ Ett av målen med övervåningen var att inte ha något allrum. Ett allrum är bara ytterligare en yta där barnen och deras kompisar kan stöka ner, utöver sina rum. Dessutom går det inte att stänga till i allrummet om man har gäster hemma och inte orkar städa. Så vi valde helt enkelt att skippa detta rummet.
 
♥ Vi kände att, istället för ett allrum, så är det mycket viktigare att Jolie och eventuellt framtida syskon fick stora rum där alla kunde leka. Hela familjen eller ett stort kompisgäng. Vi plockade även bort det 5:e sovrummet så att vi totalt får 4 istället. Så från att gå från 9,9 kvm så blev barnrummen nu över 17 kvm. Då har de superstora rum där alla kan få plats att leka hela havet stormar eller ha mysiga filmkvällar med vännerna. 
 
♥ Och när det kommer till vårt egna sovrum så har vi inte sparat på krutet vad gäller storlek och utsikt. Men är det någoting man förtjänar som förälder, efter att plocka bajsblöjor och torka snor, så är det en oas som är helt vår egna. Där vi kan pussas i smyg käka chips i sängen när Jolie inte ser. Då det är ett ryggåstak är det närmar 4 meter i takhöjd i mitten med enorma fönster som blickar ut över ängar och skog. Här ser ni en bild på våra fönster på övervåningen. Loooove!! 
 
♥ Då både jag och Emil älskar kläder (fast Emil vägrar erkänna det) så har vi även byggt en stor walk in closet. Utöver våra vanliga kläder kommer vi även hänga in ytterkläder, vinterskor och annat som familjen behöver plats för. Här ska jag även sätta in mitt sminkbord så jag kan tända lampan i fred på vintrarna när Emil sover. Hur många gånger har man inte drömt om en vacker walk in closet och nu är det snart verklighet. GAAAH!!
 
♥ Men nu kommer vi till det minst vackra. Ytan som blev kvar, hallen. Ingen jättesnygg yta men vi ser det endast som en transportsträcka. Hellre stora rum med mycket yta för lek än en pampig hall. 
2 kommentarer

Kommentarer

Ser ju ut som en superbra lösning att slippa dessa stora allrum där ingen är. Hade en fundering dock, vi har också funderat på dessa stora sovrumsfönstren men har varit oroliga för att det blir för varmt när solen steker på från väster. Har ni placerat sovrum i norr/öster alternativt tänkt på något solskydd?

Svar: Tjena Niklas! Vi har också vår baksida/sovrumsfönster i västerläge. Får första plan är nog att skaffa lutande lamellgardiner. Du får upp lite olika varianter om du googlar på det. Jag hade gärna haft tunga, maffiiga mörkläggningsgardiner egentligen. Men det blir nog lite lurigt att dra för då vi har sneda fönster längst upp mot taket. Jag kan göra ett inlägg när vi har varit och besökt en gardin och solskyddsbutik och visa lite olika alternativ som finns. :D
Pernilla

Åh vad härligt!
Men ett tips, byt håll på toalettdörren! Så den öppnar utåt men åt höger vägg och inte rätt in i er sovrumsdörr? Om du förstår hur jag tänker? Inte så kul att komma ut ur sovrummet lite halvt groggy och slå näsan i dörren...
Samma gäller nog dörren i sovrum 3, det blir krångligt att alltid behöva stänga dörren för att komma åt garderoben. Tror mig, har provat. I 14 år.